Συχνές Ερωτήσεις - Aegean Divers

Παρακάτω θα δείτε συχνές ερωτήσεις σχετικά με καταδύσεις μαζί μας στα νερά της Σαντορίνης.

1. Πόσες περιοχές κατάδυσης επισκέπτεστε;
Τα σημεία κατάδυσης τα οποία πάμε είναι τουλάχιστον 38 . Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι η επιλογή των σημείων εξαρτάται καθημερινά από τις καιρικές συνθήκες , αλλά και το επίπεδο των δυτών που έχουμε.

2. Τι είδους καταδύσεις μπορεί κάποιος να κάνει στη Σαντορίνη;
Στην περιοχή της Σαντορίνης υπάρχουν πολλοί τοίχοι, ύφαλοι, σπήλαια και φυσικά η περίφημη καλντέρα του ηφαιστείου. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε βάθος για να ταιριάζουν σε κάθε δύτη, είτε αρχάριος είτε έμπειρος, όπως και τέσσερα ναυάγια σε βάθη από 7 έως 35 μέτρα.

3. Ποιο είναι το βάθος των καταδυτικών σημείων στην περιοχή της Σαντορίνης;
Το βάθος των τόπων που επισκεπτόμαστε ξεκινά από 2-3 μέτρα (όταν έχουμε "Discover Scuba Diving"). Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι όταν έχουμε πελάτες από διαφορετικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των πελατών που θέλουν να κάνουν DSD, επιλέγουμε τις περιοχές οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν τους πάντες με ασφάλεια.
Θα πρέπει να λαμβάνετε υπ' όψιν σας , σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία , το μέγιστο βάθος για καταδύσεις αναψυχής είναι 30 μέτρα.

4. Πόσες καταδύσεις κάνετε την ημέρα;
Κάνουμε δύο καταδύσεις το πρωί. Άλλες δύο το απόγευμα, σε περίπτωση ζήτησης, εκτός από τους μήνες που δεν το επιτρέπει ο χρόνος λόγω της δύσης του ηλίου νωρίτερα από ότι το καλοκαίρι. Έχουμε επίσης δύο φορές την εβδομάδα νυχτερινή κατάδυση.

5. Χρησιμοποιείτε ζώνες βαρών ή BCD με ενσωματωμένες τσέπες;
Χρησιμοποιούμε ζώνες βαρών.

6. Ενοικιάζετε υπολογιστές κατάδυσης;
Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί.

7. Ποια είδη ψαριών είναι πιθανό να δούμε στη Σαντορίνη;
Τα είδη τα οποία πιθανότατα θα δούμε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης είναι ροφοί, αστακοί, σμέρνες, μουγγριά, σαργοί, τσιπούρες, γυμνοβράγχια, χταπόδια, αστερίες, σφουγγάρια, γαρίδες, ανεμώνες και γενικά είδη χαρακτηριστικά της Μεσογείου.

8. Εάν κάνω κράτηση για περισσότερο από μία ημέρα καταδύσεων, πρέπει να κάνω όλες τις καταδύσεις μου σε συνεχόμενες ημέρες ;
Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε όλες τις καταδύσεις σας σε συνεχόμενες ημέρες . Στο κουπόνι της κράτησής σας θα φαίνονται διαδοχικά, διότι έτσι τις δέχεται το online σύστημα μα, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που θα αρχίσουν οι καταδύσεις, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Όταν ολοκληρώσετε την κράτηση απλά στείλτε μας email τις ημερομηνίες κατά τις οποίες επιθυμείτε να κάνετε τις βουτιές σας και θα ενημερώσουμε σύστημα κρατήσεών μας αναλόγως.

9. Προσφέρετε μετακινήσεις από και προς το ξενοδοχείο;
Εμείς δεν προσφέρουμε υπηρεσίες μεταφοράς, αφού είχαμε πολλές καθυστερήσεις στο παρελθόν, οι οποίες μας έβγαζαν εκτός προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και μπορούμε να βρούμε μια λύση που σας ταιριάζει.

10. Τι τύπο σκάφους χρησιμοποιείτε;
Χρησιμοποιούμε ένα ταχύπλοο 9 μέτρων με κινητήρα 300 ίππων και τέντα για το άνετο διάλειμμα επιφανείας μεταξύ των δύο καταδύσεων. Υπάρχει ακόμα και ένα φουσκωτό 6,5 μέτρων με εξωλέμβια μηχανή 225 ίππων.

11. Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός των δυτών παίρνετε κάθε ημέρα;
Ακόμα κι αν το σκάφος μας έχει χωρητικότητα για 19 άτομα, λαμβάνοντας υπόψη τον καταδυτικό εξοπλισμό, περιορίζουμε τον αριθμό των δυτών σε 12-14 συν τα τρία μέλη του προσωπικού, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος.

12. Χρησιμοποιείτε NITROX;
Παρέχουμε NITROX σε πελάτες οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

13. Μπορούν να έρθουν μαζί μας στο σκάφος άτομα τα οποία δεν είναι δύτες;
Φίλοι ή Συνοδοί που δεν επιθυμούν να κάνουν κατάδυση, εφόσον έχει χώρο στο σκάφος μπορούν να έρθουν και να κάνουν snorkeling( κολύμπι με μάσκα). Αυτό μπορεί να οργανωθεί κατά την κράτηση της κατάδυσης σας, και είναι καλό να μας ενημερώνετε εκ των προτέρων.

14. Ποιό είναι το ημερήσιο πρόγραμμα; 
Συναντιόμαστε στο καταδυτικό μας κέντρο γύρω στις 8:45-09:00 για την προετοιμασία του εξοπλισμού και αναχωρούμε περίπου στις 10:00. Επιστρέφουμε πίσω στο καταδυτικό κέντρο γύρω στις 14:30-15:30. Για την απογευματινή κατάδυση η συνάντηση είναι στις 15:00 στο καταδυτικό και θα επιστρέφουμε περίπου στις 18:00 ή στις 19:30 αν πάμε για δύο βουτιές.

15. Έχετε χώρο στάθμευσης για τους πελάτες;
Υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης μπροστά και στο πλάι του το καταδυτικό μας κέντρο για τους πελάτες που έχουν οχήματα. Στην περίπτωση αυτή (του δικού σας οχήματος) έχετε τη δυνατότητα να μας συναντήσετε στην προβλήτα που βρίσκεται το σκάφος, κατόπιν συνεννόησης για την ώρα. Επίσης, η στάση λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καταδυτικό μας και μπορείτε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με ωράρια και τα δρομολόγια online στο http://www.ktel-santorini.gr ή να ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας.

16. Μπορώ να βουτήξω μαζί σας εάν έρθω με κρουαζιερόπλοιο;
Αν φτάνετε στη Σαντορίνη σε ένα κρουαζιερόπλοιο, σας παρακαλούμε να μην κάνετε καμία online κράτηση, αλλά επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου ή e-mail (αριθμός τηλεφώνου: +30 2286033201, e-mail: sales@aegeandivers.com ) ώστε να γνωρίζουμε την ημερομηνία και την ώρα της άφιξής σας, το όνομα του κρουαζιερόπλοιού σας και την ημερομηνία και την ώρα αναχώρησης. Οι πληροφορίες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές αν το πλοίο σας σταματά στη Σαντορίνη μόνο για μία μέρα ή λίγες ώρες.

17. Στην τιμή περιλαμβάνεται ο πλήρης εξοπλισμός;
Οι τιμές μας περιλαμβάνουν πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό, εκτός των καταδυτικών κομπιούτερ. Αν φέρετε το δικό σας εξοπλισμό κατάδυσης, τότε υπάρχει έκπτωση 15%.

18. Τι είδους στολές παρέχετε;
Στους δύτες παρέχουμε στολές υγρού τύπου 5 χιλιοστών. Υπάρχουν και μονοσόρτς, κυρίως για όσους κάνουν το ελεύθερο πρόγραμμα.

19. Πώς μπορώ να κάνω κράτηση;
Μπορείτε να κάνετε μια ηλεκτρονική κράτηση (βλ. ερώτηση 21) ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail (αριθμός τηλεφώνου: +30 2286033201, e-mail: sales@aegeandivers.com).

20. Πόσες μέρες νωρίτερα πρέπει να κάνω κράτηση;
Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορείτε να βουτήξετε σίγουρα στις ημερομηνίες της προτίμησής σας.

21. Πώς μπορώ να κάνω μια ηλεκτρονική κράτηση;
Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.aegeandivers.com μπορείτε να δείτε τους τύπους κατάδυσης που προσφέρουμε μαζί με μια περιγραφή των χώρων καταδύσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Εάν στη συνέχεια κάνετε κλικ στο "Κράτηση", θα μεταφερθείτε στο σύστημα κρατήσεων, όπου θα σας ζητηθεί να εισάγετε κάποιες πληροφορίες. Αφού έχετε ολοκληρώσει την κράτηση θα δείτε το κουπόνι, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε και να αποθηκεύσετε χρησιμοποιήσετε όταν έρθετε.

22. Μπορώ να ακυρώσω ή να αλλάξω την κράτησή μου;
Στην ιστοσελίδα μας www.aegeandivers.com επιλέξτε "Οι Κρατήσεις Μου" και στη συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας, εφ' όσον έχετε τον αριθμό της κράτησής σας, ο οποίος βρίσκεται στο κουπόνι σας. Μπορείτε να αλλάξετε την κράτησή σας μέχρι και 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης των καταδύσεών σας. Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την πολιτική ακυρώσεων (βλ. ερώτηση 23).

23. Ποιά είναι η πολιτική ακυρώσεων του καταδυτικού;
Η πολιτική ακύρωσης του καταδυτικού κέντρου μας είναι η ακόλουθη:
Ακύρωση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος καταδύσεών σας: Χωρίς χρέωση.
Ακύρωση μεταξύ 20 και 3 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος καταδύσεών σας: Θα χρεωθείτε το 50 % του συνολικού κόστους. Αν έχετε ήδη πληρώσει προκαταβολή, δηλαδή το 30% του συνολικού κόστους, θα χρεωθείτε ένα επιπλέον 20%.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση: Θα χρεωθείτε το συνολικό κόστος του καταδυτικού προγράμματος που είχατε κάνει κράτηση.

24. Μπορείτε να μας προτείνετε ξενοδοχεία στη Σαντορίνη;
Μπορείτε να επιλέξετε και να κλείσετε τη διαμονή σας επικοινωνώντας με το ταξιδιωτικό γραφείο που συνεργαζόμαστε, στέλνοντας e-mail στοkkouroutis@webadvisor.gr. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κλείσετε καταδυτικά πακέτα μαζί με τη διαμονή σας.

25. Πόσο μακριά είναι το καταδυτικό κέντρο από τα Φηρά και την Οία;
Από τα Φηρά είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και από την Οία περίπου 17.

26. Έχω δικό μου εξοπλισμό. Μπορώ να τον αφήνω στο κατάστημά σας κατά τις ημέρες των καταδύσεων;
Μπορείτε να αφήσετε τον καταδυτικό εξοπλισμό σας σε εμάς, να τον πλένουμε μετά τις βουτιές και να τον παραλάβετε μετά την τελευταία ημέρα των καταδύσεών σας.

27. Πόσο μακριά είναι ο πλησιέστερος υπερβαρικός θάλαμος;
Ο πλησιέστερος υπερβαρικός θάλαμος βρίσκεται στην Κρήτη, η οποία είναι 2 ώρες με το πλοίο ή 20 λεπτά με το αεροπλάνο ή το ελικόπτερο.

28. Είναι ασφαλισμένο το καταδυτικό σας κέντρο;
Είμαστε ασφαλισμένοι με DAN, αλλά καλό είναι ότι οι δύτες να έχουν την προσωπική ασφάλειά τους. Σε περίπτωση που υπάρχει, παρακαλούμε ενημερώστε μας μόλις επισκεφτείτε το καταδυτικό μας.

29. Έχετε οξυγόνο στο σκάφος;
Έχουμε πάντα ένα κουτί πρώτων βοηθειών και μία μονάδα οξυγόνου στο σκάφος μας.

30. Χρειάζομαι πιστοποιητικό γιατρού αν θέλω να πάρω μαθήματα καταδύσεων;
Αν θέλετε να πάρετε μαθήματα για πτυχίο κατάδυσης, θα πρέπει να μας φέρετε μία επιστολή από έναν παθολόγο ή/και καρδιολόγο στην οποία να πιστοποιείται η κατάσταση της υγεία σας και η ικανότητά σας να βουτήξετε.

31. Κάνετε καταδύσεις μόνο με το σκάφος;
Κυρίως κάνουμε καταδύσεις με το σκάφος. Αυτό οφείλεται στη γεωλογία της Σαντορίνης, διότι δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για τα περισσότερα σημεία που επισκεπτόμαστε. Έχουμε, όμως, 2-3 βουτιές οι οποίες γίνονται από ακτή.